123 superslimme dingen die je moet weten over het klimaat

123 dingen over het klimaat

Maak jij je zorgen over de opwarmende aarde, en wil jij weten wat jij kan doen om de aarde leefbaar te houden? Pak dan deze encyclopedie over het milieu en het klimaat erbij! Ontdek alles over de wereld waarin we leven, en welke kleine stapjes jij kan maken op weg naar een beter milieu.

Mathilda Masters heeft 123 superslimme en leuke weetjes verzameld over ons klimaat en het milieu. Hoe het klimaat verandert, de aarde warmer en vuiler wordt, en wat de gevolgen daarvan zijn: een ziek milieu, verdwijnende bossen en uitstervende dieren. Gelukkig zijn er ook veel mensen bezig om oplossingen te verzinnen om deze problemen tegen te gaan. Wat denk je bijvoorbeeld van eetbaar plastic rondom verpakkingen, luchtzuiverende fietsen of mosselen als natuurlijke filterinstallatie?

Ver van je bed nog dit soort technieken? Maar ook jij kan op kleine schaal je steentje bijdragen om de vervuiling van de aarde tegen te gaan. Afval in de afvalbak, afval scheiden, kraanwater drinken, minder plastic gebruiken, korter douchen, minder met de auto maar gewoon vaker de fiets of benenwagen pakken. Misschien niet heel spectaculair, maar wel enorm belangrijk: als iedereen hier bewuster mee bezig is, gaat het al een stuk de goede kant op!

Superbelangrijk en ook nog eens gewoon een superleuk boek om te lezen. Help je mee om de aarde gezonder te maken?

123 superslimme dingen die je moet weten over het klimaat

Boekgegevens

Auteur: Mathilda Masters
Illustraties: Louize Perdieus
Uitgever: Lannoo
Doelgroep: vanaf 9 jaar