Alice in Wiskunde Wonderland

Hou jij van wiskunde? Of juist helemaal niet? In beide gevallen is ‘Alice in Wiskunde Wonderland’ echt iets voor jou! Alice houdt namelijk helemaal niet van wiskunde, tot ze op een dag een raar avontuur beleeft. Alice komt terecht in Wiskunde Wonderland waar wiskunde echt tot leven komt. En dan blijkt wiskunde eigenlijk heel leuk en helemaal niet saai te zijn!

Alice in Wiskunde Wonderland is een reis langs het ontstaan van getallen, van priemgetallen en samengestelde getallen naar handige rekenfoefjes waardoor wiskunde voor altijd anders wordt. Met een tip en uitleg hoe je in een doolhof altijd de uitgang vindt (een hand op een wand van het doolhof leggen en zorgen dat je die wand tijdens het lopen de hele tijd blijft aanraken). En vind jij tafels van vermenigvuldiging ook zo lastig om te leren? Niet als je les van de Minotaura hebt gehad!

Het verhaal staat vol wiskundige reeksen, rekenkundige grapjes, magische trucjes, leuk voor kinderen én voor ouders. Grappig detail: de gids van Alice is Lewis Carroll, de schrijver van ‘Alice in Wonderland’, waar het hele verhaal veel overeenkomsten mee heeft. Goed geschreven, leuk verhaal, ik zeg: lezen maar! Overtuig jezelf!

Alice-in-wiskunde-wonderland

Boekgegevens

  • Auteur: Carlo Frabetti
  • Illustraties: Wendy Panders
  • Uitgever: Lannoo
  • Doelgroep: vanaf 10 jaar.