Alles wat ik voel

alles wat ik voel

Prachtig boek over gevoelens, of, zoals de ondertitel zegt: het grote emotieboek. Wat is dat eigenlijk, blij zijn? Of boos, bang, jaloers, verliefd, verdrietig? Hoe vaak zeg jij wat je écht voelt, en hoe vaak zeg je maar niet hoe je je echt voelt omdat het misschien niet hoort of gepast is?

Op erg toegankelijke wijze bespreekt Stine Jensen twintig verschillende emoties. Ze laat je nadenken over je eigen gevoelens zodat je jezelf beter gaat begrijpen. Belangrijke boodschap is dat je alles wat je voelt, ook mág voelen. Je hoeft je gevoel niet weg te stoppen, het mag er zijn, ook boosheid. En misschien helpt dit boek je om over je gevoel te praten, als je eenmaal hebt herkend welk gevoel je bezighoudt.

Elk van de twintig emoties die besproken worden start met een herkenbare ik-situatie: waar loop je tegenaan? Daarna gaat Stine Jensen dieper in op de emoties of gevoelens die erachter zitten. Hierbij stelt ze regelmatig open vragen die stimuleren tot nadenken: wanneer heb jij voor het laatst gehuild? Waarom? Aan het eind van elk hoofdstuk komt de ik-persoon steeds weer terug met hoe zij reageerde op het begingevoel.

Stine Jensen grijpt regelmatig terug naar bekende personen uit de geschiedenis en haalt filosofen aan. Zo leer je hoe de uitdrukking ‘groen zien van jaloezie’ is ontstaan, en dat het volgens de oude Griekse filosoof Aristoteles raar is voor een mens om alleen te zijn. Wat vind jij? Vind jij het raar om alleen te zijn?

In een tijd waarin vaak over jouw en andermans gevoelens heen wordt gewalst, vindt Kinderboekenworm dit een erg waardevol boek. Kom meer te weten over je gevoel, en blijf vooral dicht bij je eigen gevoel: dat doet er toe, dat mag er zijn!

alles-wat-ik-voel

Boekgegevens

Auteur: Stine Jensen
Illustraties: Marijke Klompmaker
Uitgever: Kluitman
Doelgroep: vanaf 10 jaar