Botje en de zeven schroefjes

Hoera, een nieuwe Botje! Twee jaar nadat Botje onze harten heeft veroverd, kunnen we weer verder lezen over de avonturen van het superschattige robotje. In ‘Botje en de zeven schroefjes’ vraagt Botje haar vriendjes Bibi en Midas om hulp. Haar maker, de beroemde uitvinder Appie Eensteen, is weg! Bibi en Midas schieten hun robotvriendinnetje uiteraard te hulp, en ontdekken dat Appie na een val aan geheugenverlies lijdt en in een hersenherstelcentrum ligt. Ze zoeken Appie op, in een bonte stoet van de robots die Appie heeft ontworpen, in de hoop dat hij daardoor zijn geheugen weer terug krijgt. Het is tevergeefs; hij herkent niks en niemand. Dan gebeurt er iets met Botje, en de enige die haar kan helpen is Appie. Maar die weet niet eens meer wie Botje is, laat staan dat hij weet hoe hij kan helpen. Bibi en Midas zetten alles op alles om Botje te redden. Gaat het ze lukken?

Ook deze Botje leest weer heerlijk weg, en is ook voor ouders leuk om voor te lezen. Botje heeft zoveel menselijke trekjes, dat je als lezer wel mee moet leven met Botje en haar maker Appie. Het verhaal zit boordevol grappige en leuke vondsten – een infuus met olijfolie, bedenk het maar – en als lezer wil je maar één ding: dat zowel Appie als Botje weer (snel) helemaal beter worden.

En wat ik eigenlijk de briljantste zin van het boek vind, staat op de eerste pagina, en wil ik graag met jullie delen. Een wijze uitspraak van Appie Eensteen, zeg het voort!

Kinderen die lezen, redden de wereld.

Appie Eensteen

Meer weten over de eerste Botje? Kijk dan hier. En mocht je je na het lezen daarvan afvragen hoe het met onze gebreide Botje gaat, die is nog in wording…. Kinderboekenworm leest beter dan dat ze breit 🙂

botje_en_de_zeven_schroefjes

Boekgegevens

Auteur: Janneke Schotveld
Illustraties: Annet Schaap
Uitgever: Van Holkema en Warendorf
Doelgroep: (voor)lezen vanaf 6 jaar