De eenhoorn

de eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden

en andere fantastische dieren die ooit leefden.

Prachtig kinderboek over fantastische dieren die ooit bestonden en nu (bijna) uitgestorven zijn. Op een erg originele manier brengt Lotte Stegeman uitgestorven dieren onder de aandacht: Ga mee naar haar papieren natuurhistorische museum! Op zeer leesbare wijze leer je van alles over de meest bijzondere, kolossale, angstaanjagende beesten. En Marieke Nelissen schetst ze weer bijna tot leven!

Papieren natuurhistorisch museum

Het (papieren) natuurhistorisch museum is in zes zalen ingedeeld. Zo is zaal 1 de ruimte van Reusachtige Recordhouders, met gezellige (gelukkig uitgestorven) schatjes. Durf jij de tropische monsterslang en de uit de kluiten gewassen dino te ontmoeten?

Knuffelbeesten en supersterren

En in zaal 2 bevindt zich het kabinet der knuffelbeesten. Maak daar kennis met de gigantische goedzak, de stellerzeekoe, of de bol wol met buidel, de Diprotodon optatum. Loop, of beter, lees je door naar zaal 3, dan wacht daar een salon vol supersterren. Bijvoorbeeld het niet zo magische sprookjesdier, de Siberische eenhoorn. En de reuzenkat met onhandige tanden.

Gevleugelde gevaarten en onder water

Zaal 4 huisvest de galerij van gevleugelde gevaarten. Hier kom je de grootste grasmaaier en de venijnige vechtvogel tegen. In zaal 5 duik je onder water. Daar ontmoet je het buitenaards zeewezentje en de ontvoerde zeerover. Uiteraard allemaal al vele jaren hartstikke morsdood, maar toch kom je ze hier tegen.

Pechvogels

Het papieren natuurhistorisch museum heeft ook een zaal gereserveerd voor dieren die er nu nog wel zijn, maar straks misschien niet meer. Zij staan opgesteld in de wachtkamer in Zaal 6, de Parterre voor Pechvogels. Hopelijk duurt het nog een tijdje voor ze naar een zaal moeten verhuizen voor uitgestorven dieren…..

Kinderboek over (bijna) uitgestorven dieren

De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden is een prachtig kinderboek over uitgestorven dieren. Met een serieuze ondertoon voor bewustwording dat de mens zich in moet zetten om te zorgen dat andere dieren niet ook uitsterven. Voor kinderen die gek zijn op fossielen, dinosaurussen en alles wat vroeger de aarde bevolkte is dit echt een must-have voor in de boekenkast!

kinderboek natuurhistorisch museum

Boekgegevens

Auteur: Lotte Stegeman
Illustraties: Marieke Nelissen
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Doelgroep: vanaf 8 jaar (maar ook geschikt voor jongere paleontologen-in-de-dop om samen te lezen)