De Griekse Mythen

Prachtig prentenboek/ zoekboek/ bladerboek over de wereld van de oude Grieken. In 24 doolhoven beeldt Jan Bajtlik de belangrijkste Griekse mythen, goden- en heldenverhalen uit. Zoek je uitweg uit de labyrinten met de Minotaurus, Herakles, Odysseus en vele anderen. Maak de reis met de Odysseus mee, bezoek de Olympische Spelen en de Akropolis. En ontdek hoe de oude Grieken leefden en hun tijd doorbrachten.

De labyrinten zijn zodanig opgebouwd, dat je de mythe op de juiste manier leest als je het labyrint volgt. Soms krijg je daar hulp bij door middel van een duidelijke nummering, zodat je niet verdwaald in de mythe… En wil je meer informatie over wat je in de (erg gedetailleerde) illustraties ziet? Dan verwijst het nummer naast de titel van de illustratie je naar de toelichting op het einde van het boek. Zo komen de mythen in woord en beeld duidelijk over.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Griekse oudheid, is dit boek een aanrader. Voor jonge kinderen die gefascineerd zijn door de mythen, jonge gymnasiumleerlingen die op een andere manier de tekst uit hun leerboeken tot zich willen nemen, of volwassenen die weer eens willen weten hoe het zit. Jan Bajtlik brengt de Griekse oudheid weer tot leven!

de Griekse mythen

Boekgegevens

Auteur en illustraties: Jan Bajtlik
Uitgeverij: Lannoo
Doelgroep: vanaf 6 jaar