De telduivel

Een hoofdkussenboek voor iedereen die bang voor wiskunde is!

Is wiskunde voor jou een warboel van getallen, sommen en onbegrijpelijke berekeningen? Ook Robert, de hoofdpersoon uit het boek, moet er niks van hebben. Tot hij ‘s nachts bezoek krijgt van een telduivel en twaalf nachten lang met getallen aan het goochelen is. Dan blijkt dat wiskunde een spannend en grappig spel is dat Robert – en ook jij als lezer – geen enkele moeite kost.

Op een speelse manier leren vallende kokosnoten, sneeuwvlokken, klasgenoten en hazen je huppen (machtsverheffen), vermenigvuldigen en delen. En leer je alles over breuken, getallenreeksen en nog veel meer leuke trucjes. Ook moeilijker onderwerpen komen aan de orde: priemgetallen, wortels, rijen, combinaties, driehoeksgetallen, imaginaire getallen, het getal ‘nul’.

Of je angst voor wiskunde helemaal is weggenomen met het lezen van de telduivel, durf ik niet te garanderen. Wel hoop ik dat je na het lezen van dit boek gewoon zin krijgt om te stoeien met getallen. En dat is voorwaarde nummer 1 voor een goed begrip: plezier hebben, dat wakkert elke nieuwsgierigheid aan..

de telduivel

Boekgegevens

Auteur: Hans Magnus Enzensberger
Illustraties: Rotraut Susanne Berner
Uitgever: De Bezige Bij
Doelgroep: vanaf 9 jaar (ook voor volwassenen!)