Doodgewoon

Doodgewoon

‘Doodgewoon’ is geen doodgewoon boek over de dood. Want de dood is niet gewoon: niet voor volwassenen en al helemaal niet voor kinderen. En toch hoort de dood bij het leven. Vroeg of laat krijgt iedereen er mee te maken. Je opa, de buurman, je vader of je moeder, de hond of de poes, allemaal kunnen ze doodgaan.

‘Doodgewoon’ staat vol met prachtige, ontroerende, luchtige, zware en lichte gedichten over de dood. Over overleden vaders, oma’s, zusjes, klasgenootjes, huisdieren, over een kind dat doodgaat, of iemand die zelf uit het leven stapt. Het laat zien hoe erg je iemand kan missen, en wanneer. Waar je bij het ene gedicht een brok van in je keel krijgt, schiet je bij het andere gedicht in de lach. En dat is ok, want een lach bij de dood hoort er bij, net als een traan.

‘Doodgewoon’ is een prachtige verzameling gedichten in een echt prachtig vormgegeven boek. Het biedt troost en herkenbaarheid, herkenbaarheid in dat je juist in hele alledaagse dingen het hardst tegen de dood aan loopt. Aanrader om in huis te hebben, om op juist die moeilijke momenten even door te bladeren. Om even die traan én die lach op te roepen en de dood iets luchtiger te maken.

Een leven na de dood, maar dan als kat of als konijn.
Alleen al het idee geeft mij een warm gevoel van binnen.
Dan zou het mama kunnen zijn, die lekker ligt te spinnen
op papa’s schoot. Zou dat niet prachtig zijn?

– uit Doodgewoon

Doodgewoon

Boekgegevens

Auteur: Bette Westera
Illustraties: Sylvia Weve
Uitgever: Gottmer
Doelgroep: vanaf 10 jaar