Een wereld vol ontdekkingen

kinderboek over techniek

Kom nu alles te weten wat de belangrijkste ontdekkingen van de wereld zijn in dit prachtige kinderboek over uitvindingen en knappe staaltjes techniek! Leer hoe papier wordt gemaakt, wanneer het eerste wiel werd uitgevonden, hoe een spijker de loop van de geschiedenis veranderde. En nog veel meer!

Dertig erg uiteenlopende ontdekkingen worden besproken op 2 grote, naastliggende pagina’s: De linker pagina bevat heldere, goed leesbare teksten over het ontstaan van de uitvinding en hoe het tegenwoordig toegepast wordt (en leuke weetjes). De rechter pagina is een prachtige informatieve illustratie/infographic. Duidelijker kan niet!

Dus heb jij altijd al willen weten hoe een slordig laboratorium leidde tot de ontdekking van penicilline? Blader dan snel naar de uitvinding ‘Antibiotica’. Ben jij dol op geld, en vraag je je af hoe lang geld al bestaat, en wie dat heeft uitgevonden? Dan duik je meteen in ‘Geld’. Ben je meer van de tijd? Lees dan hoe de Nederlander Christiaan Huijgens het slingeruurwerk uitvond. En zo zijn er nog vele interessante ontdekkingen en uitvindingen die wereld veranderden. Van DNA tot kunstmatige intelligentie, van vuur en explosieven tot kernsplijting, van telefoon, film & televisie tot internet. Als daar niks voor je bijzit….

Kinderboek over uitvindingen en techniek

‘Een wereld vol ontdekkingen’ bewijst maar weer eens dat wetenschap niet saai is, met deze vrolijke en verrassende uitvindingen. Kinderboekenworm nodigt je graag uit om zelf ook open te staan voor nieuwe ontdekkingen. Misschien staat jouw uitvinding dan over 100 jaar wel in een nieuw kinderboek over uitvindingen en techniek 🙂

Boekgegevens

Auteur: James Brown
Illustraties: Richard Platt
Uitgeverij: Lemniscaat
Doelgroep: voor uitvinders vanaf 7 jaar

Tip

In dezelfde serie als ‘een wereld vol ontdekkingen’, raadt Kinderboekenworm ook ‘Een wereld vol planten‘ aan, waarin je alles leert over planten. Als je dan nog meer leerhonger hebt, en alles wilt weten, dan is er nog ‘Over Alles‘. Veel leesplezier!