Een wereld vol planten

planten zijn geweldig

Wil jij meer leren over planten: wat planten zijn, wat ze doen en kunnen, welke planten er zijn, of welke er bedreigd worden? Dan zit je goed met dit kinderboek over ‘een wereld vol planten’! Fantastische illustraties maken de plantenwereld in 30 korte hoofdstukken heel toegankelijk voor kinderen.

Planten regelen het leven op aarde op slimme en verrassende manieren, die vaak niet zichtbaar zijn met het blote oog. Wij zijn er helemaal afhankelijk van: zonder planten, en zonder dat wat ze allemaal doen, zouden we hier niet zijn. Dan zou er geen zuurstof zijn en ook geen voedsel. Belangrijk dus om er zuinig op te zijn! En dat bewustzijn start met een goede kennis: hóe maken planten hun eigen voedsel? Hoe oud zijn planten eigenlijk? (heeeeeel oud!) Welke 10 planten voorzien de hele wereld van eten?

Een wereld vol planten staat vol leuke en leerzame weetjes. Welke soorten planten er bijvoorbeeld zijn: langlevend, kortlevend, hoge planten, lage planten, planten die van droogte houden of juist van veel water. Of hoe je zelf planten kan verbouwen, verzamelen of kweken. Genoeg leuke onderwerpen om uit te kiezen dus!

De grootste cactussen kunnen wel 20 meter hoog worden en zo zwaar als een auto

Zal ik nog een paar leuke weetjes verklappen? Wist jij dat planten ook niet altijd van die lieverdjes zijn? Dat sommige planten stelen, of dieren eten? Wist jij hoe planten zichzelf verdedigen tegen planteneters, en hoe ze om hulp kunnen roepen? Nee? Dan zou ik zeker dit kinderboek over ‘een wereld vol planten’ in huis halen!

kinderboek over planten

Boekgegevens

Auteur: Martin Jenkins
Illustraties: James Brown
Uitgever: Lemniscaat
Doelgroep: vanaf 9 jaar

Wil je niet alleen meer weten over planten, maar eigenlijk over alles? Dan raad ik ‘Over Alles’ aan, uit dezelfde serie als ‘Een wereld vol planten’!