Elke maand feest!

kinderboek over ongesteld zijn

Wat een feest dit handboek voor pubers over ongesteld zijn! Jammer dat dit handboek er zo’n 35 jaar geleden nog niet was…. Op een superleuke, open, heldere en grappige manier kom je alles te weten wat er in je lijf gebeurt voor je ongesteld wordt. En nog belangrijker: hoe je er mee kan dealen, met dat ongesteld zijn.

Voor het eerst ongesteld worden kan best wel spannend zijn, erover praten is misschien al helemaal ongemakkelijk. En dat terwijl de helft van de wereldbevolking er maandelijks mee te maken heeft. Ongesteld zijn. Kun je het met je moeder of vader of een vriend of vriendin bespreken? Heel fijn! Maar voor iedereen die dat lastiger vindt, is er nu dit boek waarin alles staat wat je moet weten.

Handboek over ongesteld zijn

Allereerst is Elke maand feest! een heel praktisch boek. Vertelt hoe je goed voorbereid bent als je een EHBO (Eerste Hulp Bij Ongesteldheid) setje bij je hebt, zodat je niet onaangenaam verrast wordt als je voor de eerste keer ongesteld wordt. En ook wat je kan doen als je geen EHBO setje bij je hebt: gewoon vragen aan een vriendin, een leerkracht, een moeder. Want het makkelijke aan ongesteld zijn is dat al je mede ‘vrouwgenoten’ op deze wereld ook gewoon ongesteld zijn. Dus is er altijd wel iemand die wel maandverband of tampons bij zich heeft.

Verder is Elke maand feest! een heel humoristisch boek. Geeft het op leuke manier antwoorden op allerlei vragen die misschien door je hoofd spoken. Welke spullen zijn er, wat als ik doorlek, kan ik wel zwemmen, wat is het verschil tussen maandverband en tampons?

Elke maand een feestje?

Om ongesteldheid nou een feestje te noemen is misschien een beetje overdreven als je last hebt van je ongesteldheid. Want eerlijk is eerlijk, dan is er gewoon niks feestelijks aan. Maar de belangrijkste boodschap is eigenlijk dat ongesteld zijn doodgewoon is, je hoeft het te verbergen, je hoeft je er niet voor te schamen. Het is niet vies, het is niet eng, het hoort bij het leven en kan gewoon genoemd worden. Daarom is Elke maand feest! een onmisbaar handboek over ongesteld zijn voor elke moderne meid die goed op haar toekomst is voorbereid!

Jup, ook jij wordt ongesteld, maar geloof mij: het komt allemaal goed”

handboek voor pubers over ongesteld zijn

Boekgegevens

Auteurs: Yumi Stynes en Dr. Melissa Kang
Illustraties: Jenny Latham en Sam Loman
Uitgever: Kluitman Alkmaar BV
Doelgroep: voor meisjes vanaf 10 jaar