Wat zijn ziektekiemen?

flapjesboek voor kleuters over ziektekiemen

Wat een leuk flapjesboek voor kleuters om vragen over ziektekiemen op te zoeken! Zeker in deze rare Coronatijden kunnen kinderen met vragen komen wat zo’n virus nou eigenlijk doet en hoe je ziek kan worden. Of zoeken ze geruststelling. En dan is dit heldere vrolijke flapjesboek superhandig om erbij te pakken!

Bacteriën en virussen

Want op een leuke manier leren ze meer over ziektekiemen: over bacteriën en virussen, waar ze leven en wat ze doen. Hoe ze zich verspreiden en hoe je ze kan stoppen (handenwassen! in je elleboog niezen!). Maar ook wat je lichaam doet om je tegen die indringers te beschermen. En dat is wel zo fijn om te weten! Door de 30 flapjes geeft het boekje veel informatie, maar brokje voor brokje, en op een heldere, bondige manier.

Het is natuurlijk best een actueel onderwerp, en misschien vinden jongere kinderen het een spannend onderwerp. Maar door de vrolijke, sprekende en grappige illustraties blijft de informatie luchtig. Zeker als ze zien hoe je lichaam tegen de indringers vecht, en de bacteriën en virussen worden aangevallen. Je zou nog bijna medelijden krijgen met die bange bacteriën en virussen….

Kortom, wil jij je (jonge) kinderen meer informatie geven over bacteriën en virussen? En hoe je gezond kan blijven? Pak dan dit flapjesboek voor kleuters over ziektekiemen erbij!

flapjesboek voor kleuters over ziektekiemen

Boekgegevens

Auteur: Katie Daynes
Illustraties: Marta Alvarez Miguéns
Uitgever: Usborne
Doelgroep: 4-6 jaar