Gekke Goden van de Olympus

gekke goden van de olympus

Op zoek naar gewoon een erg grappig kinderboek over Griekse goden die op de Olympus wonen? Dan is ‘Gekke Goden van de Olympus’ iets voor jou: een (heel) klein vleugje klassieke oudheid gemixt met hedendaags taalgebruik!

Griekse goden van de Olympus

Verwacht je bij deze titel een serieuze introductie van de Griekse mythologie? Dan kom je bedrogen uit. Een deel van de Griekse goden in het boek is echt, een groot deel verzonnen. Maar wil je zeer laagdrempelig eens kennismaken met de Griekse Oudheid, en zeker niet al te serieus? Dan zit je bij Gekke Goden van de Olympus helemaal goed. Maak dan kennis met Kakdonis, de ietwat sneue zoon van oppergod Zeus, en zijn succesvolle geweldige tweelingbroer Adonis. Samen gaan ze naar de middelbare school, waar een sterke tweedeling is tussen leerlingen met en zonder bijzondere godenkrachten. Ontdek samen met Kakdonis hoe helden in allerlei soorten en maten komen.

Zowel mijn elfjarige zoon als ik hebben erg om dit boek moeten grinniken. Om de fantastisch verzonnen Griekse namen (Kakdonis, Adonis, Bacterius, Ieniemieniemus: applaus voor vertaler Manon Sikkel!) tussen de echte Griekse godennamen Zeus, Apollo, Ares. Daar kun je een leuk projectje van maken voor wie daar in geïnteresseerd is: zoek eens uit wie echt in de Griekse mythologie voorkomen en wie niet…. Maar ook zonder projectje is dit gewoon een ontspannen, leuk, hilarisch kinderboek met Griekse en gekke goden van Olympus in de hoofdrol!

Serie

Gekke Goden van de Olympus is het eerste deel van een nieuwe serie, tenminste, dat doet de (1) vermoeden… Dus ben je enthousiast geworden? Dan moet je geduld hebben voor het volgende deel uitkomt! Kinderboekenworm houdt het voor je in de gaten!

Boekgegevens

Auteur: David Slavin
Illustrator: Adam J.B. Lane
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Doelgroep: vanaf 8-9 jaar