Gezocht: normale ouders

Alleen de titel van dit boek sprak mijn kinderen al enorm aan, want zij hebben helaas ook geen normale ouders. Maar de ouders van Gijs de Bruin vind ik – persoonlijk- toch een slagje gekker dan wij zijn. Dit boek, geschreven door Marlies Slegers, is een verzameling van drie boeken over Gijs, zijn tweelingzusjes en babybroertje, een vader die bijzonder nuttige uitvindingen doet, en een moeder die boert in restaurants als ze het eten lekker vindt -zij is een creatieve kok.

In ‘Kawipiwipi’ stort de familie met hun zelfgemaakte vliegtuigje Mus neer op een onbewoond eilandje. Het vliegtuig werkt op limonade in plaats van benzine, alleen moet het wel priklimonade zijn. Laat Gijs nou net gewone limo genomen hebben….

In ‘Het hele grootse kleine avontuur’ verkleint de Minimalistraler alles zo klein als je wilt. Heel makkelijk, maar niet als je per ongeluk je moeder verkleint en er nog geen Maximalistraler is…

‘Een tijdloos avontuur’ vertelt over een tijdreismachine, de nieuwste uitvinding van vader de Bruin. Gijs brengt zijn opa even terug in de tijd zodat opa zijn vrouw weer even kan zien – hij mist haar enorm na haar overlijden. Maar dan blijkt oma als jonge vrouw mee terug te zijn gekomen naar het heden. Hoe komt zij op tijd terug zonder de geschiedenis -Gijs’ familiegeschiedenis- blijvend te veranderen?

En nu is er ook net een nieuw boek uit in deze serie: Dubbelavontuur. Daarover ongetwijfeld later meer!

gezocht-normale-ouders-cover

Boekgegevens

Auteur: Marlies Slegers
Illustrator: Katrien Holland
Uitgever: Kluitman Alkmaar BV
Doelgroep: (voor)lezen vanaf 7 jaar