Het grote bètaboek

Alles over natuurwetenschappen

Het grote bètaboek: natuurwetenschappen begrijpelijk voor iedereen. Dat is wat er op de voorkant staat, en die belofte maakt het boek helemaal waar! Het grote bètaboek is een zeer compleet, zeer helder, zeer toegankelijk naslagwerk op gebied van natuurwetenschappen: biologie, scheikunde, natuurkunde, techniek, aardwetenschappen.

Begrijpelijk bètaboek over natuurwetenschappen

De overzichtelijke, korte teksten en duidelijke illustraties, afgewisseld met experimenten om zelf te doen, maken het een erg aantrekkelijk basisboek. Kies je voor het menselijk lijf, planten of moleculen en reacties? Of wil je nu eindelijk eens duidelijk krijgen wat energie is, hoe krachten werken? Liever elektromagnetisme, golfgedrag, de waterkringloop, het periodiek systeem? Dit is slechts een zeer beperkte greep uit wat het bètaboek aanbiedt aan informatie. Noem het maar op, en het staat er waarschijnlijk in (wel natuurwetenschappelijke onderwerpen dan natuurlijk hè…).

Dit grote bètaboek mag eigenlijk niet ontbreken in je boekenkast: niet als een nieuwsgierig basisschoolkind bent, niet als je een puber bent die worstelt met bètavakken, en niet als je een volwassene bent die graag zijn worstelende puber wil helpen… En ook niet als je een volwassene bent die hier gewoon echt heel blij van wordt, zoals ik :-).

Ook als samenvatting van de leerstof op de middelbare school, kan het grote bètaboek uitkomst bieden. Zo gebruikt mijn zoon in de brugklas waar ze het met biologie nu over planten hebben, het bètaboek als een mooi overzicht van de leerstof.

Kortom: het grote bètaboek maakt zijn ondertitel meer dan waar: het maakt natuurwetenschappen toegankelijk, leuk en begrijpelijk voor iedereen, van jong tot oud! 

Boek over natuurwetenschappen

Boekgegevens

Uitgever: Uitgeverij Ploegsma, Amsterdam
Doelgroep: vanaf 8 jaar.

Waarschuwing: er staat heel, heel veel informatie in, neem dit boek gedoseerd door!