Het Hersenhotel

kinderboek over de hersenen

Wil jij weten hoe je hersenen werken? Ga dan in dit kinderboek mee op reis door de hersenen en kom overnachten bij het slimste hotel ter wereld: het Hersenhotel! Doe samen met Nikki en Sam die ook in het hotel logeren een speurtocht naar een oud familiegeheim. En ontdek welke geheimen er in de bovenkamer, linkerkamer, rechterkamer, controlekamer van het hotel verborgen zijn.

Wat maakt het Hersenhotel zo aantrekkelijk? De combinatie van leuk verhaal, korte weetjes, waanzinnige illustraties en leuke testjes om er achter te komen hoe jouw brein werkt. Ontdek waar je talenten liggen, en of jij een denker of een doener bent!

Kinderboek over de hersenen

De teksten zijn helder, goed toegankelijk geschreven, en de afwisseling tussen verhaallijn, feitjes en appjes maakt dat het super makkelijk leest, nooit saai is. Daarnaast valt er op elke bladzijde gewoon heel veel leuks te zien. Voor de allerkleinsten kun je het boek ook gebruiken als een zoekboek, want op elke bladzijde zijn verschillende tekeningen verstopt: de hond, de ladder, een lampje. Zo kun je wetenschap al op heel jonge leeftijd naar kinderen toe brengen!

Leuke testjes

Kinderboekenworm heeft het Hersenhotel uit de bibliotheek geleend om er dit stukje over te schrijven. Maar ik moest even geduld hebben: mijn zoon pakte dit boek onmiddellijk op toen hij het zag en was vertrokken. En dat zegt dus eigenlijk alles over hoe leuk het Hersenhotel is! Leuk om samen de testjes te doen, en te ontdekken dat hij een echte doener is, en ik een denker. En dat bij hem de rechter hersenhelft het sterkst is, en bij mij de linkerkant. Toch (of misschien juist daarom) kunnen we het samen heel goed vinden :-). En samen zijn we het er over eens: het Hersenhotel is een superleuk kinderboek over de hersenen!

Van dezelfde schrijvers en illustrator verscheen al eerder Pretpark de Poepfabriek. Net zo leerzaam, net zo leuk als het Hersenhotel!

kinderboek over de hersenen

Boekgegevens

Auteur: Marja Baseler en Annemarie van den Brink
Illustraties: Tjarko van der Pol
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, Amsterdam
Doelgroep: vanaf 6 jaar (zoekplaatjes kijken al veel eerder!)