Het rekenrijk

het rekenrijk

Vraag jij je ook soms af wat je eigenlijk aan rekenen en wiskunde hebt? Ga dan met Emma en David mee op avontuur in de wondere wereld van de wiskunde! Want Emma vraagt zich dat namelijk hardop af bij haar wiskunde lerares…. Wat het haar oplevert? Geen standje, maar een briefje met een gekke code. Zodra David die code heeft gekraakt, wacht hun achter een geheime deur in het wiskundelokaal een avontuurlijke reis door het Rekenrijk. En op die reis leren ze (en jij daarmee ook!) meer over het gebruik van wiskunde in het dagelijks leven.

Stefan Buijsman schreef samen met journaliste Govrien Oldenburger dit toegankelijke boek om kinderen enthousiast te maken voor wiskunde. Geen ingewikkelde sommen in dit boek, maar gewoon een leuk verhaal, waarin je al lezenderwijs door middel van avonturen en grapjes van alles leert over de grafentheorie, functies, speltheorie, cryptografie en nog veel meer! Moeilijke termen, maar laat je daar niet door afschrikken, want je zult zien dat je wiskunde gaat begrijpen als nooit tevoren.

Want in het tweede gedeelte van het boek volgt de wiskundige uitleg over de avonturen. Dit is soms best pittig, maar geeft wel op heldere wijze een goed inzicht in de wereld van wiskunde. Aantrekkelijk zijn ook de korte informatieblokjes over wiskundigen door de eeuwen heen. Geïnteresseerd? Ga dan mee op avontuur naar de Meetwoestijn, de Spelvallei en de Niet-Normaalberg!

het rekenrijk

Boekgegevens

Auteur: Stefan Buijsman en Govrien Oldenburger
llustraties: Vanessa Oostijen
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Doelgroep: vanaf 9 jaar