Hoeveel papier gaat er in een boom?

Minder vaak willen douchen, het licht uitdoen als je niet op je kamer bent, mijn kinderen – en wij als ouders – zijn bewust bezig met het milieu. We hebben zonnepanelen, eten minder vlees, en als we vlees eten, dan “graag van dieren die een goed leven hebben gehad”. ‘Hoeveel papier gaat er in een boom?’ geeft antwoord op vijftig vragen van kinderen over duurzaamheid.

Vragen die mijn kinderen hadden kunnen stellen, maar waarvan ik de beantwoording graag aan Bas van Lier over laat. Zijn schrijfstijl is helder, en voor kinderen goed te begrijpen. Kunnen we geen vliegtuigen op water laten vliegen? Waarom komen er niet meer windmolens en meer zonnepanelen? Hoe kan het dat dieren uitsterven? Bas bespreekt en verklaart problemen, en heeft duidelijke oplossingen en antwoorden. En geeft tips hoe kinderen zelf kunnen meehelpen aan een duurzamere wereld. Ik ben benieuwd wanneer ik door mijn kinderen terecht wordt gewezen over iets ‘onduurzaams’ in huis!

hoeveel-papier-gaat-er-in-een-boom-cover

Boekgegevens

Schrijver: Bas van Lier
Illustrator: Irene Goede
Uitgever: Gottmer
Doelgroep: vanaf 8 jaar.