Je lichaam in beeld

‘Je lichaam in beeld’ is een leuk, eenvoudig, helder boek over het menselijk lichaam. Het gaat niet heel erg de diepte in, maar voor jongere kinderen is het genoeg om begrip te krijgen over de verschillende onderdelen van het lichaam. In tien hoofdstukken word je door het lichaam geleid, van skelet, spieren en het hart, tot hersenen, zintuigen, huid en haar. De heldere tekeningen passen goed bij de tekst en leuke weetjes en testjes maken het levendig. Waarom zak je niet als een pudding in elkaar? Hoe vaak knipper je per jaar met je ogen? En waarom doet het geen pijn als de kapper je haar knipt?

Enkele moeilijke woorden in de tekst (darmen, infectie, prikkels, speeksel, zenuwstelsel en zuurstof) zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achterin uitgelegd. Wat mij betreft hadden ze ook prima op de bladzijde zelf uitgelegd kunnen worden, zodat de jonge zelflezer het beter in de context kan plaatsen. Maar wie het boek samen leest met zijn kinderen, kan natuurlijk meteen de uitleg opzoeken en erbij vertellen.

Mijn achtjarige vond het een leuk boek, dat hij prima zelf kon lezen. Het leukste dat hij er van had geleerd? Dat het hart ook een spier is, en dat de stijgbeugel het kleinste botje in je lijf is!

je-lichaam-in-beeld-cover

Boekgegevens

Auteur: Vicky Shipton
Illustraties: Chantel de Sousa
Uitgever: Corona, Ars Scribendi Uitgeverij
Doelgroep: vanaf 7 jaar