Jippie! Een humeurig sprookje

Een sprookje anders dan andere sprookjes, verrassend, vernieuwend, grappig. Een humeurige prinses in een land waar iedereen altijd blij en positief is, op zoek naar een prins die lief en grappig is, maar ook wel eens een pesthumeur heeft. Maar dat valt niet mee in haar eigen land, Jippie.

Super keek de ridder een paar seconden ongelovig aan en liep toen de kamer uit. De tranen rolden over haar wangen. Een ridder die zelfs niet heel even mopperde over zijn bloedende arm, dat kon toch niet?

En dus gaat ze op zoek naar haar droomprins in het buurland Grom, waar de inwoners juist verschrikkelijk somber en chagrijnig zijn en op alles en iedereen mopperen.

‘Waarom is het eten hier meestal vies of smakeloos, meneer de barman?’ vroeg ze.’Waarom niet?’ vroeg de man. ‘Je kunt wel moeite doen bij het koken, maar het is toch in een paar happen weg. En dan wordt het poep.’

Het is een leuk, geestig verhaal om voor te lezen, met voor kinderen zeer herkenbare situaties en humeurtjes -wakker worden met een rothumeur, een flinke schop willen uitdelen, rollen met je ogen. En eerlijk is eerlijk, ik zou ook af en toe flink chagrijning worden van al die vrolijkheid om me heen…. Aan de andere kant, dat gemopper van de mensen in Grom zou me ook op de zenuwen werken. Of je nou humeurig bent of juist vrolijk, het verhaal tovert een lach op je gezicht. En vindt de prinses haar droomprins uiteindelijk? Het sprookje eindigt (bijna) als een ouderwets sprookje: en ze leefden nog lang en gelukkig!

Jippie-humeurig-sprookje

Boekgegevens

Auteur: Sanne Rooseboom
Illustraties: Annet Schaap
Uitgever: Van Holkema en Warendorf
Doelgroep: (voor)lezen vanaf 5 jaar