Jippie! en de ridders van Hak

Jippie! Er is weer een nieuw sprookje 2.0! Dit vervolg over de stoere maar humeurige prinses Super uit Jippie! is net als het eerste deel verfrissend, vlot verteld en supergrappig.

De alles slopende, slissende en spugende ridders uit Hak zijn buurland Grom aan het slopen. Als daar alles gesloopt is, willen ze naar Jippie doorreizen om daar  ook voor de lol alles kort en klein te slaan. Prinses Super (‘Hmpf!’) gaat op pad met haar altijd optimistische lakei Rolf (“platte regenboogcupcakes zien er ook mooi uit”) en haar vriendje Max (net als Super ook wel eens humeurig) om de ridders van Hak te stoppen. Dat doet ze op haar eigen bokkige manier, maar wel vastberaden. Terwijl het liedjesleger van Jippie! en het boze leger van Grom proberen de ridders tegen te houden, zoekt Super naar een blijvende oplossing in het land van Hak zelf. Want de inwoners van Hak hebben zelf ook schoon genoeg van hun slopende ridders…

Het verhaal leest lekker weg. Hoewel mijn negenjarige zoon dit boek ook prima zelf kan lezen, heb ik het hem voorgelezen voor het slapen gaan. Blijft altijd een gezellig moment, en om dit boek hebben we samen veel lol gehad. Lol om de altijd vrolijke, positieve inwoners van Jippie, lol om de altijd sombere, negatieve inwoners van Grom, en lol om de slopende stinkende ridders van Hak. Aanrader!

PS: Wil je als kind gehoord worden door volwassenen? Super en ridder Knal geven een tip: zorg dat je altijd een kistje bij je hebt!

Jippie_en_de_ridders_van_Hak

Boekgegevens

  • Auteur: Sanne Rooseboom
  • Illustraties: Annet Schaap
  • Uitgever: Van Holkema & Warendorf
  • Doelgroep: (voor)lezen vanaf 6 jaar