Over alles

En weer zo’n fantastisch kinderboek vol leuke kennisweetjes! Heel afwisselend, heel divers, prachtig geïllustreerd. Over alles! En dan echt over alles: over verschillende soorten knopen, verschillende soorten wolken, verschillende soorten schroeven en spijkers. Over de anatomie van de fiets en het menselijk lichaam.

‘Over alles’ heeft zoveel uiteenlopende onderwerpen dat jij vast antwoord vindt op iets wat jou al lang bezighoudt. Hou je van getallen of andere wiskundige weetjes? Kijk dan eens naar de uitleg over de Romeinse cijfers. Liever bijzondere getallen? Wat dacht je van de gulden snede en de reeks van Fibonacci? En weet jij hoe een regelmatige vierhoek van 13 zijden heet?

Hou je meer van letters? Dan kan je lezen over de verschillende onderdelen van een letter, kan je leren hoe je je naam seint in morsecode, of over het Griekse alfabet.

Meer een muziekliefhebber? Lees dan hoe muzieknotatie ontstond of over de opstelling van een orkest. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar om kort te zijn: voor iedereen is er vast iets interessants te vinden in dit kinderboek over alles. Kinderboekenworm zegt: Hebben!

Over_alles

Boekgegevens

Auteur: James Brown
Illustraties: Richard Platt
Uitgeverij: Lemniscaat
Doelgroep: voor weetjesvreters vanaf 7 jaar

Tip: Uit dezelfde serie is ook ‘Een wereld vol planten‘, waarin je alles leert over planten, wat ze kunnen, wat ze doen, en waarom we er zuinig op moeten zijn!