Het geheime leven van dieren

op ontdekkingsreis door de natuur

Boswachter Peter Wohlleben heeft weer een prachtig kinderboek over de natuur geschreven: in het geheime leven van dieren ga je op ontdekkingsreis door de natuur. En daarvoor hoef je niet ver weg. Ook in je eigen achtertuin, het park om de hoek, of de sloot langs de weg vind je genoeg ‘doodgewone’ dieren die vaak een verrassend leven leiden.

Barstenvol natuurweetjes

En dat is meteen het leuke van dit boek: geen natuurweetjes over exotische dieren die je toch nooit in het wild ziet, maar juist over de dieren in je eigen omgeving staan in de schijnwerpers. Regenwormen, bijen, mieren, paarden, konijnen, cavia’s, vogels en nog veel meer komen voorbij. Gewoon even om je heen kijken!

Leuke natuuractiviteiten

Naast natuurweetjes over al die bijzondere doodgewone beestjes en dieren bij jou in de buurt, geeft boswachter Peter ook leuke tips en proefjes: hoe je voetsporen van dieren kan bewaren, hoe je met lichaamstaal met dieren kan praten, hoe je met suikerwater kan ontdekken hoe dol mieren op zoet zijn. En hoe je vogels kan helpen de winter door te komen door een struik of boom met vruchten te planten.

Het geheime leven van dieren

Het geheime leven van dieren is een prachtig vormgegeven boek, met goed leesbare teksten voor kinderen. Geen saaie lappen tekst, maar juist de afwisseling van weetjes, proefjes, tips, quizvragen, mooie foto’s en illustraties maken het een erg aantrekkelijk geheel. De ontdekkingsreis start in je eigen omgeving, en bespreekt vervolgens waar dieren wonen en zich veilig voelen, wat ze eten, hoe ze met elkaar praten (en met jou -als je goed kijkt en luistert!) en hoe dierenbaby’s verzorgd worden. En wat de dierenbaby’s doen als ze groot zijn: blijven ze bij elkaar of gaan ze hun eigen gang? Wij mensen hebben een dak boven ons hoofd, maar dieren leven het hele jaar door buiten, in de regen, kou of hitte. Hoe doen ze dat? Vinden ze dat niet vervelend? Want ook dieren hebben gevoelens…

Ga mee op safari!

Kinderboekenworm is (dat mag duidelijk zijn..) enthousiast over dit kinderboek over de natuur: het wakkert het bewustzijn van kinderen aan om goed op te natuur om hen heen te letten en er zuinig op te zijn. Omdat er zo verschrikkelijk veel bijzondere doodgewone dieren en beestjes in je directe omgeving zijn die een verrassend leven leiden. En daar mag je best oog voor hebben!

op ontdekkingsreis door de natuur

Boekgegevens

Auteur: Peter Wohlleben
Uitgever: Ploegsma (NL)/ Standaard Uitgeverij (Be)
Doelgroep: natuurliefhebbers vanaf 6 jaar (jonger kan natuurlijk ook altijd!)

Tip!

Spreekt dit boek je aan? Kijk dan ook eens bij Het verborgen leven van bomen, van dezelfde auteur!