Nevermoor. Morrigan Crow en het wondergenootschap

Hou je van spanning, fantasie en humor, dan is Nevermoor echt een boek voor jou! Het was de keuze van mijn zoon voor de kinderboekenweek, en hij vond het een erg leuk verhaal. Nu was het mijn beurt om het te lezen, en ik snap zijn keuze volkomen :-).

Nevermoor is een wonderlijke, magische wereld, waar de hoofdpersoon Morrigan Crow mee naar toe wordt genomen door de zonderlinge Jupiter Noord. Hij redt haar van de dood: vervloekt als ze is sinds haar geboorte, moet ze sterven in de nacht van haar elfde verjaardag. Maar gelukkig redt Jupiter haar, en vanaf dan bevindt niet alleen Morrigan, maar ook jij als lezer, zich in een fantastisch hotel, waar vreemde mensen rondlopen, waar vreemde dingen gebeuren, waar vrolijkheid heerst, en waar vriendschappen worden gesloten. De wereld in Nevermoor is zo goed beschreven, dat het je geen moeite kost om het voor je te zien.

Prima omgeving dus om lang en gelukkig te blijven wonen dus. Maar: om in Nevermoor te kunnen blijven moet Morrigan een wedstrijd winnen: slagen voor vier moeilijke opdrachten én haar bijzondere talent tonen. Dit levert Morrigan veel stress: want wát is in vredesnaam haar talent? Ga mee met Morrigan, en stap in de wereld van spanning, humor, vriendschap, strijd en .. magie! Knap geschreven debuut dus van Jessica Townsend. Enige jammere is het open einde, maar dit heeft dan weer als voordeel dat je zeker weet dat er een tweede deel komt.. Even geduld dus!

Boekgegevens:

  • Auteur: Jessica Townsend
  • Illustraties: Beatriz Castro
  • Uitgever: Luitingh-Sijthoff
  • Doelgroep: vanaf 9 jaar