Onder water / onder de grond

Twee ontdekkingsreizen in 1 boek: ‘Onder water’ is een keerboek: als je het omdraait, word je meegenomen op een reis diep ‘Onder de grond’. Ontdek de geheimen van de wereld onder water en die van diep onder grond. Wat groeit, leeft, gebeurt daar allemaal?

In ‘Onder water’ nemen prachtige tekeningen je mee op reis naar de diepste lagen van de zeeën en oceanen. Ontmoet recordbrekende duikers, en wetenschappers op onderzoeksschepen. Ook kom je kleurrijke vissen, zeereuzen en vreemde diepzeebewoners tegen. Steeds verder en verder zak je af. Zo ga je van koraalriffen naar de in duisternis gehulde en ijskoude diepste plekken van de oceaan. De erg gedetailleerde doorsneden laten je op deze manier ontdekken wat wij boven water niet zien, en wat er allemaal onder water schuilt.

Keer je het boek om, dan daal je af van de dunne grondlaag onder je voeten naar de hete kern van de aarde. Ontmoet speleologen, mijnwerkers, fossielen, antieke voorwerpen. En ga mee naar de diepste mijn ter wereld. Deze reis diep onder de grond laten je ontdekken wat er allemaal onder de grond schuilt.

Dus wil jij graag weten wat er zich onder je voeten of onder water afspeelt? Zou jij graag een kijkje willen nemen in de wereld van de geologie? Pak dan dit boek erbij, en reserveer een paar uur of paar dagen of net zo lang als je wilt!

Boekgegevens:

  • Auteur: Aleksandra Mizielinska en Daniel Mizielinski
  • Uitgever: Lannoo
  • Doelgroep: vanaf 10 jaar.