Het raadsel van alles wat leeft

 … en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel

‘Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel’ gaat over wonderen, raadsels en mysteries rondom het leven op aarde. Hoe oud is de aarde eigenlijk? Hoe ontstond het universum? En hoe ontstond het leven op aarde? Oerknal, universum, evolutie, het zijn niet de minste vraagstukken die Jan Paul Schutten op een heldere wijze aan kinderen uitlegt. Waarom applaudisseren voor een pantoffeldiertje? En wat gebeurt er als je een spons in een gehaktmolen stopt? Lijkt Jos Grootjes op een haai en waarom leek jij ooit op een makreel? Vele kleinere deelvragen maken dat de evolutie helder, behapbaar en humoristisch in kaart wordt gebracht.

Winnaar van zowel de Gouden Griffel als het Gouden Penseel 2014 en de Gouden Tulp 2014 voor het beste informatieve boek.

Hebben!

‘Het raadsel van alles wat leeft’ is zo’n boek waarvan ik denk: dat moet ik hebben! Wat een prachtig boek! Met een stevige harde kaft, stevige bladzijden met een gouden randje. De evolutie – met toch best grote vraagstukken – wordt stap voor stap helder beschreven. Met ruimte voor eigen inbreng: Darwin of toch een God? En, niet onbelangrijk, op een geestige manier. Zo blijft het boek boeien en wordt het geen moment saai. De illustraties van Floor Rieder ondersteunen het boek op eenzelfde heldere en grappige manier. En wat de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel met de evolutie te maken hebben? Dat mag je zelf opzoeken!

het-raadsel-van-alles-wat-leeft-cover

Boekgegevens

Schrijver: Jan Paul Schutten
Illustrator: Floor Rieder
Uitgeverij: Gottmer
Doelgroep: kinderen vanaf 9 jaar.