Tijdlijn van alles

En met tijdlijn van alles bedoelen we ook alles… Dit kinderboek bevat 13 miljoen jaar geschiedenis, van de big bang tot ons huidige digitale tijdperk. Je raakt niet uitgebladerd, zo veel te zien, te lezen, te leren. Must-have voor in de boekenkast!

Kinderboek over geschiedenis

Overbodig in deze tijd, zo’n papieren encyclopedie? Nee! Want waar je op internet soms niet weet waar te beginnen, of omkomt in alle informatie, is dit boek heerlijk gestructureerd: in tijdperken en tijdlijnen! Reis mee door de tijd van de prehistorie (tot 3000 voor Christus) naar de oudheid (3000 voor Christus tot 500 na Christus), dan via de middeleeuwse wereld (500 -1450) naar het tijdperk van ontdekkingen (1450-1750). En dan via het tijdperk van revoluties (1750 – 1914) naar de moderne wereld na 1914.

Tijdperken en tijdlijnen

Binnen de tijdperken zijn alle deelonderwerpen ingedeeld in 140 (!) tijdlijnen. Over grote gebeurtenissen uit de geschiedenis, uitvindingen die ons leven veranderden, wetenschappelijke doorbraken. Met kleurrijke illustraties en afbeeldingen kun je makkelijk volgen hoe jouw onderwerp van keuze zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld. En geloof me, er zit echt ook een onderwerp tussen wat jou interesseert!

Wil je weten hoe de dino’s zich ontwikkelden? Of liever de mens? Landbouw door de jaren heen? Metaalbewerking? Hoe het geschreven woord zich ontwikkelde? Of ligt jouw interesse meer bij volkeren? Dan kun je lezen over vroeg Noord-Amerika, over het Mongoolse rijk, de opkomst en de ondergang van keizerrijken, koninkrijken in Zuidoost Azië, de Vikingen en nog vele meer.

Liever de tijdlijn van de geneeskunde volgen, of hoe een stenen kaart in 1500 voor Christus zich ontwikkelde via navigatiekaarten tot Google Earth? Van heteluchtballon tot onbemande drone? Van spionnen in de oudheid tot digitale spionnen? Robotica? Internet? Huishoudelijke apparaten?

Smullen van geschiedenis

Ik kan zo nog wel even doorgaan, want welke bladzijde ik ook opensla, ik smul ervan. Zo divers, zo veel details, zo veel onderwerpen. En zo is dit kinderboek over geschiedenis niet alleen voor kinderen, maar ook heel geschikt voor ouders. Want die weten tenslotte ook niet alles….

Boekgegevens

Uitgever: Van Holkema & Warendorf, Uitgeverij Unieboek/het Spectrum
Doelgroep: vanaf 8 jaar

kinderboek over geschiedenis