Timo en de oppasninja krijgen koninklijk bezoek

Geen BSO, geen oppasmoeder, maar een echte ninja als oppas, dat kunnen niet veel kinderen zeggen. Timo wel. Hoe Timo aan zijn oppasninja komt, kun je lezen in het eerste deel ‘Timo en de oppasninja’. Nu krijgen Timo en Yushi (klinkt wel echt ninja-achtig, toch?) onverwachts bezoek van kroonprinses Sumiko van Ishimoko, het eiland waar Yushi vandaan komt en waar hij een van de zeventig ninja’s was die voor de kroonprinses werken.

Koppig en gewend haar zin te krijgen is ze niet van plan weg te gaan, maar eens te ervaren hoe het er in Nederland aan toe gaat. Uiteindelijk mag ze 1 dagje blijven van Timo, Yushi ziet haar liever meteen vertrekken, hij voorziet al problemen.. In dat ene dagje wil ze dan wel zo veel mogelijk van Nederland zien, en waar kan je dat het beste doen: in Madurodam. Maar dan verdwijnt Sumiko en moeten Timo en zijn oppasninja op zoek naar de kroonprinses… Hun avonturen gaan van Den Haag via Amsterdam naar het verzorgingshuis van Timo’s oma. En daar zit Sumiko onschuldig op ze te wachten..

Het is een vlot geschreven, grappig verhaal, leuk om te lezen én om voor te lezen. Een risico: straks wil iedereen een oppasninja… Yi-ha!

timo-en-de-oppasninja-koninklijk-bezoek

Boekgegevens

  • Auteur: Lisa Boersen
  • Illustraties: Edwin Rhemrev
  • Uitgeverij: Gottmer
  • Doelgroep: (voor)lezen vanaf 7 jaar