Twix en de geluksgetallen

Beleef het sprookje van de getallen en ontdek de rekentafels! Dat staat als ondertitel op de kaft, en dat sprak mij wel aan. Zo zou ik toch zeker mijn zoon enthousiast krijgen voor de tafels. En zo zouden we toch vrolijk samen die tafels even onder de knie krijgen. Dacht ik. Hoopte ik.

Twix en de geluksgetallen is zeker een leuk verhaal. Een sprookje over de zoektocht naar geluk door de wereld van getallen. Acht prinsen en prinsessen die elk hun eigen geluksgetal hebben, koning Twix en koningin Ena. Er wordt heel wat gegoocheld met getallen, gezocht naar knuffelgetallen, en dat is echt knap gedaan. Maar de ezelsbruggetjes om spelenderwijs te tafels te oefenen én te onthouden vind ik soms wat vergezocht. Het werkte bij ons in elk geval niet om ons nu moeiteloos door de tafels heen te slaan. Dat blijft dus nog gewoon stampen. Maar om kinderen lezenderwijs te laten spelen met getallen is ‘Twix en de geluksgetallen’ gewoon een heel leuk sprookje.

twix_en_de_geluksgetallen

Boekgegevens

Auteur: Gi Caers
Illustrator: Marieke Blankert
Uitgever: Twix Upon A Time
Doelgroep: vanaf 6 jaar

1 Comment

 1. Beste Janynke,

  wat leuk dat ons boek een plekje heeft gekregen op jullie mooie website!
  Ondertussen kunnen we melden dat er sinds deze week ook een opvolger is van het boek: een Twix kaartspel is waarmee de tafels echt kunnen worden geoefend. Elke tafelsom heeft een eigen kaart met een uniek beeld en verhaal. Meer informatie is te vinden op http://www.twixuponatime.com of http://www.facebook.com/twixuponatime.
  Dus mocht je zoontje de tafels nog niet onder de knie hebben….

  Veel succes nog met kinderboekenworm!
  Gi

Comments are closed.