Van oerknal tot robot

Alles heeft een begin.

Een leuk informatief boek van Marc ter Horst over het begin van, tja, het begin van wat eigenlijk? Bij de oerknal, het begin van het heelal? Het begin van huisdieren? Of toch bij het begin van oorlog of vakantie of slaap of geld? Je kunt zelf kiezen waar je wilt beginnen in het boek, wat jij interessant vindt. Al lees je het van achter naar voren! Mijn zevenjarige begint gewoon bij het begin van de dino’s, lekker ergens in het midden.

Elk hoofdstuk staat op zichzelf, zodat het fijne korte tekstjes zijn. Helder, boeiend en goed toegankelijk beschreven, precies wat jonge ik-wil-alles-weten-kinderen nodig hebben. Want door de korte teksten en de heldere taal is het erg geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, om voor te lezen als lezen nog net iets te moeilijk is, of zelf te lezen als je daar aan toe bent. En als je het hele boek hebt gelezen, in welke volgorde dan ook, heb je spelenderwijs een heleboel leuke weetjes geleerd, waar je je ouders mee om de oren kan slaan. Leren zij er ook nog wat van!

van-oerknal-tot-robot

Boekgegevens

Auteur: Marc ter Horst
Illustraties: Eliane Gerrits
Uitgever: Gottmer
Doelgroep: vanaf 6-7 jaar

Vlag-en-wimpel-2016

Door de Griffeljury  bekroond met Vlag en Wimpel 2016!

2 Comments

  1. hoi Janynke,

    Een poosje geleden belandde ik eens op je site… en las verder met veel belangstelling, want dochter van 9 en zoon van 7 zijn ook dol op lezen en op weetjes.
    Ik haalde onlangs “van oerknal tot robot” uit de bieb en moest meteen aan jou denken, want ik vind dit een topper. Wat een leuke manier om toch hele complexe wetenschappelijke onderwerpen op een luchtige en humoristische manier toegankelijk te maken voor kinderen (en hun ouders!). Dus je site maar weer eens opgezocht – maar daar stond het boek dus al…
    Maar wat ons betreft ook een aanrader!

    1. Leuk dat je mijn website hebt gevonden! En mocht je meer leuke boeken tegenkomen die nog niet op mijn website staan, maar er volgens jou of je kinderen toch op zou moeten staan, laat het gerust weten. Ik kan niet alles lezen, dus tips zijn altijd welkom!

Comments are closed.