Het verborgen leven van bomen voor kinderen

Het verborgen leven van bomen was er al voor volwassenen, nu is er ook een kinderboek over de geheimen van bomen. Neem een kijkje wat er allemaal in een bos speelt! Bomen staan niet alleen maar wat te staan, ze hebben een druk en actief sociaal leven, ze praten met elkaar, gaan naar de bomenschool – belangrijkste vak is ‘recht groeien’. Er zijn bange bomen, dorstige bomen, eenzame bomen, dappere bomen, zieke bomen. Ze helpen elkaar als ze ziek zijn, werken samen als ze aangevallen worden, ze praten met elkaar via het’ Woud Wijde Web’.

Verborgen leven in de natuur

Ik vond het boek over het verborgen leven van bomen voor volwassenen al erg fascinerend. Had geen idee hoe ingewikkeld de taal van bomen was. Daarom vind ik nu super dat ook kinderen nu meegenomen worden in het verborgen leven van het bos! Niet alleen kom je van alles te weten over bomen, maar ook over het leven dat zich onder de bomen afspeelt: hoe het bos de thuishaven is van vele bosbewoners. Peter is in staat om je met andere ogen naar het bos te laten kijken, geeft menselijke eigenschappen aan bomen die voor kinderen heel sprekend zijn:

Maar de boomkinderen zijn ongehoorzaam en blijven gewoon wakker. Nu hun kale moeder slaapt, is het voor hen erg licht. De kleintjes kunnen opeens heel veel suiker uit hun blaadjes halen. Hoera! Lekker snoepen in bed! – Peter Wohlleben

Het boek is goed toegankelijk voor kinderen, tekst wordt afgewisseld met foto’s, quizvragen en bosproefjes om zelf te doen. Ga naar buiten, en luister zelf wat de bomen jou te vertellen hebben, ontdek hun geheimen! Veel plezier met dit kinderboek over het verborgen leven van bomen!

het-verborgen-leven-van-bomen

Boekgegevens

Auteur: Peter Wohlleben
Illustraties: Stefanie Reich
Vertaling: Martine Letterie
Uitgever: Ploegsma/ Davidsfonds/Infodok
Doelgroep: vanaf 6 jaar