Waarom je eigen scheten soms niet zo erg stinken

Sprak de titel van dit boek jou ook zo aan? Blader dan meteen naar bladzijde 29 voor het antwoord! En als je dan toch aan het lezen bent, neem dan meteen het hele boek door voor allerlei andere antwoorden op grappige, interessante vragen over eten en je lijf.

Poep, plas, scheten, boeren, het hele rijtje ‘best wel vies’ komt aan de beurt in het hoofdstuk ‘over poep en pies-lekker vies’. Op humoristische wijze leer je in ‘van hap tot poep’ van alles over de spijsvertering welke weg een stuk pizza aflegt in je lichaam. Je leert in ‘je bent wat je eet’ over gezonde voeding: welke voedingsstoffen je nodig hebt, en waarom je niet elke dag hetzelfde kan eten. Het antwoord waarom je snoep lekkerder vindt dan witlof staat in het hoofdstuk ‘Smaken verschillen’. En waarom je een navel hebt (en wat dat met eten te maken heeft), waarom popcorn Amerikaans is, lees je in ‘iedereen eet anders’.

Eten is van levensbelang, maar soms kun je ook ziek worden van eten. Waarom? Vijf vragen over ziek worden van eten worden beantwoord in ‘als het je neus uitkomt’. Tenslotte nog een paar bijzondere verhalen over eten in ‘broodje aap of echt waar?’.

Net als haar vorige boek ‘Waarom achtbanen te gek zijn”, is ook dit boek aantrekkelijk geschreven voor kinderen: heldere korte teksten, begeleid met humoristische tekeningen. Ik blijf het gewoon knap vinden hoe mensen op zo’n leuke manier wetenschap aan kinderen kunnen overbrengen!

waarom_je_eigen_scheten_soms_niet_zo_erg_stinken

Boekgegevens

  • Auteur: Esther Walraven
  • Illustraties: Elly Hees
  • Uitgever: Van Goor
  • Doelgroep: vanaf 7 jaar