Winterhuishotel

Winterhuishotel: een boek dat ik het liefst in 1 keer uit had willen lezen, spannend, vol verrassingen en geheimen! Je zal maar als 11-jarige een briefje op de deur vinden als je terugkomt van school, vlak voor de kerstvakantie: ‘Wij zijn drie weken met vakantie. Het huis is afgesloten. In deze envelop zit een treinkaartje. Neem de trein naar Winterhuishotel.’ Wat doe je dan? Veel keus heb je niet, en dus besluit de hoofdpersoon Elizabeth toch maar op weg naar het hotel te gaan. Ze verwacht er niet veel van, maar tot haar verbazing is Winterhuishotel een prachtig hotel, mooie omgeving, met een fijne sfeer, aardige mensen. Uiteraard ook met een paar geheimzinnige mensen..

Als je net als Elizabeth dol bent op boeken en puzzels in alle soorten en maten – als het maar met taal te maken heeft-, dan zit je helemaal goed met dit boek. Ga samen met haar op onderzoek uit, verdiep je in de mysteries rondom het familiehotel, los samen met haar de puzzels op die in het boek worden beschreven. Een fijn, goed geschreven boek, waar de winterse sfeer goed naar voren komt. Dus kruip met een beker warme chocolademelk op de bank met dit boek, neem genoeg tijd, en lees lekker door!

Enige jammere is dat er voor mij nog een paar vragen onbeantwoord blijven aan het eind van het boek, ik zat er zo in dat ik me afvroeg ‘maar hoe dan zus en zo” en ‘maar waarom dan dit en dat’. Ik vermoed dat die vragen pas over ruim een jaar beantwoord zullen worden, als deel 2 ‘Geheimen van het Winterhuishotel’ naar verwachting zal verschijnen. Nog even geduld dus…

Boekgegevens

  • Auteur: Ben Guterson
  • Vertaling: Imme Dros
  • Illustraties: Chloe Bristol
  • Doelgroep: vanaf 10 jaar.